Добијени комплети књига из области математике

У посјети которварошкој Народној библиотеци јуче су били представници Асоцијације дипломираних инжењера машинства и њихових професора, а доктор математике Момир Ћелић је том приликом уручио два комплета стручних књига из области математике и два примјерка књиге „Кад више немаш кога питати“.

Аутор, по професији математичар, доктор математичких наука, је своју књигу написао као сјећање, у литерарном духу.

,,На ову књигу и њен дух писања много је утицало читање страних аутора и њихових дјела и непрестано маштање о писању своје аутобиографије, своје породице и окружења“, изјавио је Ћелић.

Директор Народне библиотеке Драган Ђекановић изразио је задовољство и захвалност Асоцијацији дипломираних инжењера машинства и њихових професора, као и самом аутору, јер ће ове вриједне књиге бити саставни дио библиотеке.

У оквиру припрема и организације промоција стручних књига из области математике и аутобиографске књиге „Кад више немаш кога питати“ аутора Момира Ћелића биће одржана у петак, 17. маја, у 18.00 часова у Народној и универзитетској библиотеци у Бањалуци.

У име Асоцијације пријему су, осим Ћелића, присуствовали Стипо Марић, Слободан Јурић и Рифат Халиловић, координатор Организационог одбора Асоцијације дипломираних студената и њихових професора Машинског факултета у Бањалуци.

Представници Асоцијације упознали су домаћине о Асоцијацији, њеним циљевима и досадашњим активностима, а исказана је заједничка спремност за даљу сарадњу на обострано задовољство.