Которварошани трећи на братским сусретима у Апатину

Фудбалски ветерани Котор Вароша протеклог викенда боравили су у Апатину, гдје су учествовали на традиционалном турниру у малом фудбалу и у одмјеравању снага са домаћином, екипом из Вуковара и вршњацима из Сокобање освојили треће мјесто.

Резултат је био у другом плану, а вриједи истаћи сасвим заслужен тријумф Апатинаца, који су се показали као врхунски домаћини и одлични организатори тродневног дружења.

„Осим малог фудбала организовали смо и бизнис форум, гдје смо размијенили искуства у настојању да се и пословно повежемо и додатно ојачамо наше пријатељске везе на економском плану. Искрено се радујем нашим наредним сусретима, јер само сложни и једниствени можемо очувати ово заједничко дружење започето прије девет година“, истакао је Славко Јерковић, предсједник Удружења „Плави талас“, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани Апатина.

Представник ветерана из Сокобање Горан Франкуловић – Френки је нагласио да су братске везе са ветеранима Апатина и Котор Вароша додатно учвршћене након овог турнира.

„Ово је наше прво заједничко дружење ове године, а са нестрпљењем чекамо традиционални међународни турнир пријатељства у Котор Варошу у септембру, јер се и тамо осјећамо као код своје куће“, поручио је Франкуловић и додао да ће Сокобања бити домаћин дружења крајем октобра.

Которварошани су, захваљујући ракији Силване Стојановић, коју је поклонила ветеранима прије пута, освојили прво мјесто у традиционалној ракијади.

„Времена за одмор нема, јер већ у суботу екипа путује на традиционални турнир поводом Дана града Приједора, на којем ће учествовати шест екипа. Континуитет наступа на ветеранским турнирима је настављен, а већ полако радимо на организацији нашег турнира крајем септембра, који ће окупити екипе из Србије, Црне Горе и Републике Српске“, рекао је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Слободан Петровић.

Током боравка у Апатину Которварошани су посјетили Личку кућу, а присуствовали су и обиљежавању Светог Василија Острошког – крсне славе апатинског Удружења „Плави талас“.

Боравак у Апатину био садржајан и пријатан, „трећа полувремена“ су имала своје побједнике, а о њима ће се причати до наредног дружења у Котор Варошу у септембру, када ће бити одржан 7. Међународни турнир пријатељства „Котор Варош 2024“.