„Dodik možda sprema moju likvidaciju“

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je rekao da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, možda sprema njegovu likvidaciju.

Odgovarajući na optužbe Dodika da nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu, Borenović je rekao da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrijednija.

„Sa zadovoljstvom prihvatam njegov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja, a šta njegova porodica. Pa da uporedimo našu kuću od 390 kvadrata i garažu i njegove kuće, vile i objekte od desetine hiljada kvadrata. Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat“, rekao je Borenović, na pres konferenciji koju je održao ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

Poručio je Dodiku da će odgovarati za milionska sredstva kada bude usvojen zakon o ispitivanju porjekla imovine.

Napominjemo, Dodik je sinoć rekao da njega ne zanimaju stranci i šta oni kažu, kao što zanimaju Borenovića, Govedaricu, Crnatka i ostale koji se pogube pred strancima, nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu.

„Zašto pred njima ne kažu da BiH ne funkcioniše, da ne izmiruje svoje obaveze, već pričaju na Republiku Srpsku i napadaju sve što je u Srpskoj? Na taj način oni kao indijsku svetu kravu čuvaju svoje fotelje i svoje sitne karaktere za male pogodnosti koje dobijaju u Sarajevu. To su te junačine koje nama danas pokušavaju da predstave da se bore za nacionalne interese“, istakao je Dodik sinoć u emisiji „Pečat“ na RTRS-u.