Душко Керезовић: Настављена традиција

У циљу стимулисања развоја спорта Центар за културу, спорт и  иформисање  Котор Варош  ће у петак  17. фебруара 2017. године организовати у кино сали избор најбољих спортиста за 2016. годину.

На основу приједлога спортских клубова на спортској приредби ће бити проглашени најбољи спортисти у мушкој и женској конкуренцији у прошлој години, затим перспективни спортисти, најуспјешније екипе, успјешни тренери и спортски радници.

Организовање спортске приредбе показује да Центар за културу, спорт и информисање настаља традицију проглашења најбољих спортиста започету 1994. године , када су за најбоље спортисте у 1993.годину проглашени џудити Ирена Бибић и Зоран Бајић.

Спортси хроничар је забиљежио да су чланови которватошког Џудо клуба Младост били чак 20 пута на списку најбољих которварошких спортиста. Џудискиња Звјездана Маџарић је чак седам пута била најуспјешнији спортиста.

Ове године, када се организује 24-ти избор најбољих спортиста, као да је скоро заборављено  да је далеке 1978. године организован први избор спортисте године. На иницијативу „Которварошког листа“  по угледу на друге средине формиран је жири који је одабрао најбоље спортисте, екипе и спортске раднике у 1977. године.

Спортски подвиг 1977. године постигла  је ученица которварошке Основне школе Биљана Тешић која је на републичком финалу Малих олимпијских игара на  Тјентишту освојила три медаље (двије златне у скоку у вис и општој физичкој  припреми и  једну сребрну у петобоју).

Међу осам најуспјешнјих су још Рађена Лујић из Грабовице која је освојила златну медаљу у бацању кугле, затим кошаркаш Томислав Олујић, фудбалер Вехид Омићевић, члан Џудо и стрељачког клуба, Сејдо Татар, стонотенисер Мирсо Захировић, шахиста Жељко Шубара и риболовац Адмир Заимовић.

Позитивно је што Центар за културу, спорт и информисање уз подршку локалне заједнице наставља традицју избора најбољих спортиста. Организовање ове манифестације увелико доприноси  популаризацији спорта и развоју физичке културе у мјесним заједницама  и школама.

Имајући у виду значај  ове манифестације Центар за културу, спорт и информисање  заслужује широку подршку, посебно када се има у виду да је Котор Варош одувијек  био познат по разноврсним спортским приредбама које су окупљале велики број  спортиста .

Због свега наведеног пожелимо да и овогодишнњи, 24-ти  избор најбољих спортиста буде што успјешније организован!