Формирана Радна група за рјешавање проблема водовода у Масловарама

На састанку којем су присуствовали начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, замјеник начелника Младен Тривуновић, представници Савјета МЗ Масловаре, Грађевинског одбора за поменути водовод, Комуналне инспекције, КП „Бобас“ и општинских служби закључено је да се формира Радни тим, који ће снимити стање на водоводу МЗ Масловаре – центар и предложити одговарајуће мјере и под којим условима би се поменути водовод могао пренијети на управљање Комуналном предузећу „Бобас“.

Радна група испред општине Котор Варош чине Радислав Петрушић и Снежана Јурић, испред КП „Бобас“ Ранко Бунић, испред МЗ Масловаре Слободан Јовичић и испред Грађевинског одбора Мирослав Смиљић.

На захтјев Грађевинског одбора затражен је састанак са начелником општине и представницима КП „Бобас“ како би се пронашло рјешење и сагледале могућности за пренос водовода у Масловарама на управљање Комуналном предузећу „Бобас“.

„Стручњаци из КП „Бобас“ су били на терену и констатовали да постоји довољно воде на изворишту, али није довољно обухваћена, тако да мали дио воде долази до базена“, истакао је начелник Сакан и додао да су значајан број нелегалних прикључака на главном водоводу прије базена и нерационална потрошња, посебно у сушном периоду одређеног броја корисника, додатно проузроковали проблеме у редовном снабдијевању водом.

Сакан је подсјетио да је општина Котор Варош у периоду од 2009. до 2012. године у поменути водовод у Масловарама уложила 341.517 КМ. С.П.