Фудбалски ветерани Котор Вароша други у Сокобањи

Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су друго мјесто на Међународном турниру у малом фудбалу у Сокобањи, који је протеклог викенда окупио осам екипа из Србије, Румуније, Македоније и Републике Српске.

У финалном дуелу су одмјерили снаге са ветеранима из Апатина, који су славили након бољег извођења казнених удараца /3:2/, пошто је регуларни дио завршен без побједника /0:0/.

У групној фази су Которварошани остварили три тријумфа без примљеног гола, тако да је награда за најбољег голмана турнира заслужено припала Сави Керезовићу. Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са екипама из региона.

Члан которварошке екипе фудбалских ветерана Драгиша Јурић захвалио је домаћинима за гостопримство и позвао братске екипе на 5. Међународни турнир пријатељства који ће крајем септембра бити одржан у Котор Варошу.

,,Ове године очекујемо учешће осам екипа из Србије, Аустрије, Словеније и Републике Српске, што наш турнир чини јединственим на простору бивше Југославије“, истакао је Јурић.

Домаћин тродневног дружења потрудио се да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења фудбалских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић.

,,Мислим да је овдје најважнија ствар дружење и одржавање пријатељстава, која су била створена у неком претходном периоду. Ова традиција ће се наставити и у годинама које слиједе, а тражићемо још простора да је побољшамо“, рекао је Франкуловић.

Током боравка у Србији фудбалски ветерани Котор Вароша су наишли на изузетно гопстопримство у општинама Мали Зворник и Параћин, гдје су уручили пригодне поклоне председнику општине Мали Зворник Зорану Јевтићу и шефу административне службе ове општине Младену Перићу, као и одборницима у Скупштини општине Параћин Томиславу Шалетићу и Богдану Бабићу.

,,Нашој браћи и овим дивним људима из Котор Вароша су врата наше општине увијек отворена, јер смо ми један народ који Дрина само географски раздваја“, поручио је шеф административне службе општине Мали Зворник Младен Перић.

Одлазак которварошких ветерана у Сокобању су помогли начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и генерални директор компаније „Еуромонт“ Миомир Маглов.

Фудбалске ветеране из Котор Вароша 18. јуна очекује учешће на на турниру у Апатину, гдје ће традиционално одмјерити снаге са домаћином и ветеранима Сокобање.