Фудбалски ветерани прославили Митровдан

На достојанствен начин у присуству великог броја кршњака, кумова и пријатеља фудбалски ветерани Котор Вароша су прославили Митровдан – крсну славу Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.Протонамјесник которварошки Дамир Врховац је обавио обред резања славског колача и освећења славског жита, а молитву „Оче наш“ је прочитао најмлађи кршњак Никола Новаковић.

Фудбалски ветерани нашег града су истински амбасадори Котор Вароша и њихова дружења и бројна пријатељства довољно говоре о томе како они функционишу, сложни и јединствени у свему и спремни да чине добра дјела у сваком тренутку“, истакао је протонамјесник которварошки Дамир Врховац и захвалио се ветеранима на помоћи у изградњи Парохијског дома у порти Храма Рођења Пресвете Богородице.

Слободан Петровић је предао поштење чувеном которварошком умјетнику Бранку Русмиру и нагласио да су се ветерани прије осам година окупили на Митровдан са намјером да шире пријатељства, јачају братске везе и култ заједништва, а све у духу традиције и хришћанских обичаја.

Иако су се хајдуци на овај дан растајали и поново окупљали око Ђурђевдана ми немамо намјеру да се растајемо, већ напротив да са својим породицама чувамо једни друге, у саборности, слози и љубави да ширимо позитивну енергију и промовишемо општину Котор Варош на најбољи могући начин“, рекао је Петровић.

Которварошани су ове године организовали најмасовнији међународни турнир у конкуренцији ветерана, а већ у јануару ће по седми пут организовати манифестацију пливања за Часни крст, најпосјећенији догађај у Котор Варошу.

Крсну славу фудбалских ветерана и њихових пријатеља увеличали су својим присуством фудбалски ветерани из Апатина, начелник општине Зденко Сакан, спортски радници са подручја општине и ученици деветог разреда Основне школе „Свети Сава“, који су посјетили Храм Рођења Пресвете Богородице.