Фудбалски ветерани у борби против расизма

Фудбалски ветерани „Котор Вароша“ и „Радника“ из Урија код Приједора одиграли су пријатељску утакмицу која је имала за циљ јачање пријатељских односа два града.

Утакмица је одиграна у оквиру акције Свјетске фудбалске асоцијације (УЕФА) у борби против расизма, дискриминације и насиља, коју су подржале обе екипе ветерана и тиме дале свој допринос у борби против насиља на фудбалским стадионима.

Иако је резултат био у другом плану треба рећи да су которварошки фудбалски ветерани тријумфовали резултатом 5:4 и тако показали да се налазе у завидној форми пред одлазак на међународни турнир у Стару Пазову предстојећег викенда.

Дружење са нашом браћом из Котор Вароша је наставак јачања пријатељских односа и овом приликом бих се захвалио домаћину на топлом дочеку и одличној организацији утакмице“, рекао је капитен ветерана „Радника“ Славиша Краљ.

Јучерашњим тријумфом Которварошани су се реванширали Приједорчанима за идентичан пораз прије мјесец дана у Уријама.

Публика у Котор Варошу се могла увјерити у квалитет и фудбалско умијеће некадашњих асова фудбалске игре, који су подржали акцију УЕФЕ и придружили се борби против насиља, расизма и дискриминације на стадионима“, нагласио је капитен которварошких ветерана Алекса Вучановић.

Пригодне поклоне домаћину је уручио иницијатор овог дружења протојереј Борис Нарић, а предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани, Слободан Петровић је најавио ново дружење у октобру, када ће бити одиграна ревијална утакмица хуманитарног карактера.