Glamočak: SNSD bježi od problema

Potpredsjednik SDS Nedeljko Glamočak odbacio je danas optužbe poslanika SNSD u Predstavniškom domu PS BiH Staše Košarca, navodeći da to ima za cilj prikrivanja problema u Republici Srpskoj. „Sve konferencije za novinare, i Stašine i mnoge druge organizuju se da prikriju određeni određeni problemi ekonomske prirode, kao što su robne rezerve, problemi u RTRS-u. . . To je uhodana šema – prebaciti probleme na Savez za promjene i hajdemo dalje“. kazao je Glamočak, navodeći da je to već od ranije pročitano.

Glamočak je danas kazao da stanje u RTRS-u najviše liči na stanje robnih rezervi i da postoji bojazan da bi i RTRS mogao otići u stečaj“, komentarisao je Glamočak.

„Kada je u pitanju uređivačka politika televizije, po našim saznanjima, očito je da je postala glasilo samo jedne stranke, odnosno sva uređivačka politika se osmišljava u kabinetu Željke Cvijanović“, naglasio je Glamočak.

Da je stanje u RTRS-u alarmantno, kazao je da o tome govori i pismo radnika kojim su se obratili narodnim poslanicima gdje se navode sve slabosti.

„Upoznaćemo tužilaštvo sa ovim da bi se na vrijeme reagovalo i kako se ne bi reklo da se nije znalo za ovo, ni ko je odgovoran. Moramo spriječiti propast RTRS jer je finansiraju građani RS najvećim dijelom“, rekao je Glamočak.

Što se tiče javnog duga, Glamočak je rekao da je Vlada RS probila sve limite, sve mogućnosti i zaduženja te da smatra da ova vlada ne vidi izlaz iz ovog problema.

„Najopasnije za RS je što će ova vlada založiti svoja prirodna bogatstva za dugove, a već je to počelo“, kazao je.

O RTRS-u danas je govorio i poslanik SDS i generalni sekretar te stranke Igor Ostojić, najavljujući da će danas biti podnesena krivična prijava protiv te televizije.

Ostojić je rekao da radnici RTRS-a mole da ovjere knjižice kako bi se mogli liječiti, a naveo je i ogroman dug za doprinose koji nije uplaćivan.

„Rukovodstvo RTRS-a raspisuju javne nabavke kao da imaju milione na računu. Ko pametan može da ulazi u nove investicije, raspisuje nove tendere, a nije uplatio doprinose za radnike“, rekao je Ostojić.