ГЛАМОЧАК: ВЛАСТ ПРИЈЕТИ ЧЛАНОВИМА СДС-А

Мене су јутрос звали људи којима се пријети отказом на радном мјесту ако буду и даље буду активни у СДС-у. Речено им је да ће остати без посла гдје раде преко двадесет година. Наставиће се тај континуитет напада. То су оне њихове Црне књиге. На тим Црним књигама ће се наћи и људи који су њима окренули леђа због њихове бахатости али ће се наћи и људи из Српске демократске странке и генерално из опозиције који могу бити изборна пријетња. Они су све ставили у функцију да спријече изборни губитак, казао је у разговору за Вијести.ба Недељко Гламочак, потпредсједник СДС-а.

– Јуче је након хапшења замјеника начелника општине Теслић, Милована Станковића, предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио да је полиција РС оружје у рукама режима. Како сте ви видјели јучерашња збивања?

ГЛАМОЧАК: Јучерашња дешавања у Теслићу су жалосна. Жалосно је да власт не може пребољети изборни губитак у Теслићу, јер су изгубили од Миличевића и министар Богданић и премијерка Цвијановић, и то не могу прежалити и стално се баве Теслићем. Осим овога што је виђено, а жалосно је да хапсе људе за нека наводна дијела стара и шеснаест година за земљиште које је додјељивано избјеглицама да људи спашавају главе, и да ништа друго нису могли него то. Зато злоупотребљавају полицију и државне службе и све је стављено у функцију да се осујети господин Миличевић и да се промијени власт у Теслићу. Осим тога у Теслићу је на сцени јавна куповина посланика, на начин да им се прво запријети пореским пријавама, МУП-ом а онда им се понуди да промијене скупштинске клупе па им се то ништа неће дешавати. То се ради са посланицима ПДП-а и са посланицима СДС-а.

– Ви сматрате да је јучерашње хапшење био мотив за репресију уз изговоре?

ГЛАМОЧАК: То је њихов мотив и они ће то наставити и даље због изборне године јер боје се губитка власти у октобру, и удараће на оне центре гдје опозиција има власт и добре кадрове. Настојаће да их компромитује а пошто не могу да нађу ништа за те људе, онда се претресају.

– Да ли то догађаји имају везе са неким ранијим нападима на одборнике СДС-а?

ГЛАМОЧАК: Постојали су и напади и застрашивања. Мене су јутрос звали људи којима се пријети отказом на радном мјесту ако буду и даље буду активни у СДС-у. Речено им је да ће остати без посла гдје раде преко двадесет година. Наставиће се тај континуитет напада. То су оне њихове Црне књиге. На тим Црним књигама ће се наћи и људи који су њима окренули леђа због њихове бахатости али ће се наћи и људи из Српске демократске странке и генерално из опозиције који могу бити изборна пријетња. Они су све ставили у функцију да спријече изборни губитак. У ту сврху су буџет задужили са милијарду КМ што никада није било у историји. Све службе РС са министарством унутрашњих послова, заједно са Тужилаштвом, ставиле су се у прогон политичких неистомишљеника и цијели систем је окренут ка томе. Не либе се као што се дешава у Бањалуци да потегну и војно наоружање за обрачуне, да заташкавају убиства, и на то су спремни.

 Каква је онда сигурносна ситуација у РС обзиром на то што помињете?

ГЛАМОЧАК: У људе се увукао страх. Страх родитеља за дјецом страх људи из других политичких опција од освете, страх људи да ће остати без посла. Један општи страх и шутња то је стање у Бањалуци, и са тим се треба бавити министарство унутрашњих послова а не опозиција.

– Како гледате на рад министарства унутрашњих послова односно полиције РС?

ГЛАМОЧАК: Потпуно се ставило у службу политике и изборне године. Тотално се злоупотребљава и полиција и министарство унутрашњих послова. Отишли су у једну крајност и бојим се да ће тако урушити полицију РС и ње као службе која би требала да се бави општом сигурности грађана, заштитом њихове имовине а не политичким интересима. Сада су само у тој служби.