Представници мјесних заједница и бројна удружења на семинару који је организовао ОСЦЕ БиХ

У организацији ОСЦЕ Босне и Херцеговине у Кафе бару Ellite Bella Italia организован је састанак са представницима мјесних заједница, невладиних удружења и удружења младих који егзистирају на подручју општине Котор Варош.

Састанку су присуствовали представници мјесних заједница Котор Варош, Врбањци, Ободник и Масловаре, представници Удружења младих „Херој” из Котор Вароша, Удружења грађана „Змајевац“, Удружења жена „Срећа“ из Ободника и бројних других удружења који егзистирају на подручју општине Котор Варош.

Предсједник Мјесне заједнице Котор Варош Станко Тепић каже да је задовољан динамиком и исходом састанка са представницима ОСЦЕ-а. Као најзначајнији резултат састанка наводи договор за формирање Омладинског савјета Котор Варош.

На састанку су представљене Омладинска политика Републике Српске ‎2016-2020 и Омладинска политика Котор Вароша ‎2017-2021.

Учесници су прошли обуку о начинима грађанског и омладинског учешћу при креирању и провођењу омладинских политика.

Договорене су и бројне активности које ће ОСЦЕ заједно са представицима мјесних заједница, невладиних удружења и удружења младих са подручја општине Котор Варош проводити у наредних шест мјесеци.

Представници ОСЦЕ-а Босне и Херцеговине посебно су се захвалили учесницима који су јутрос учествовали у чишћењу града, и који су упркос тим активностима одвојили вријеме да учествују и на вишечасовном састанку у њиховој организацији.