Grabovica: Ognjen Jovanović trijumfovao u flajfišingu

Juče je u Grabovici održana manifestacija “Vidovdanski susreti-memorijal Marko Mikić” na kojoj su se  učesnici nadmetali u više disciplina. Najvažnija disciplina bila je flajfišing, i u ovoj disciplini trijumfovao je Ognjen Jovanović, sa 22 ulovljene ribe, dok su iza njega ostali Vladan Đekanović i najmlađi takmičar Damjan Božić.

U šahovskom turniru bez premca bio je internacionalni majstor iz Banjaluke Vlado Jakovljević, koji je dobio deset od 11 partija, drugoplsirani je bio član Šahovskog kluba “Kotor Varoš” Sergej Molčanov, a treći njegov klupski kolega i velika šahovska nada Dragan Stanković.

Najzanimljiviji dio takmičarskog programa bilo je nadmetanje u brzom ispijanju piva koje je pokazalo da je u najboljoj kondiciji Panto Bojić iz Moto-kluba “Orlovi” Kotor Varoš, dok su drugu i treću poziciju zauzeli Željko Božić i Radislav Stojanović Džon.

Delegacija Sportsko-ribolovnog društva “Golubić” iz Šipraga, koje je organizovalo manifestaciju, položila je uoči otvaranja takmičarskog programa vijence na spomenik Marku Mikiću.

„Ovo je prva godina da manifestacija nosi ime našeg komšije Marka Mikića, koji je obilježio jednu epohu u ovdašnjem ribolovu. Želimo da ova manifestacija preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u organizaciji i uglednim gostima, a naročito internacionalnom majstoru Vladi Jakovljeviću, koji nam je ukazao čast i pojavio se na našoj manifestaciji. Veliku zahvalnost dugujemo fondaciji “Luka” i “Jelen pivu” koji je bio generalni sponzor. Zahvalnost dugujemo i članovima Moto-kluba “Orlovi”, firmi “Lukić”, hidrocentralama “Divič” i “Grabovačka rijeka”, piceriji “Ti amo”, Auto-otpadu “Sloga” i svima koji su pomogli da današnji memorijal protekne u najboljem redu“, rekao je Petko Krčić, predsjednik Upravnog odbora SRD “Golubić”.