Грабовица: Почели радови на постављању прве ЛЕД расвјете у општини Котор Варош

Данас су у мјесној заједници почели радови на постављању прве ЛЕД расвјете у општини Котор Варош. Радови се изводе у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ а финансирају се из средстава УНДП-а и општине Котор Варош. Извођач радова је фирма „МИГ Електро“ из Мркоњић града која је на расписаном позиву за достављање понуда доставила најповољнију понуду.

Оно што даје још већу важност овом пројекту је то што су грађани Мјесне заједнице Грабовица на одржаним форумима управо овај пројекат оцијенили са највише бодова на ранг листи приоритета. „Поставиће се 22 нова стуба са ЛЕД расвјетом, замијениће се осам постојећих свјетиљки и поставиће се 4 рефлектора на игралишту у Грабовици“ – изјавио је за наш портал Бојан Ђекановић, предсједник Савјета мјесне заједнице Грабовица и одборник СДС-а у СО Котор Варош.

Ђекановић је додао да ће се трудити да расвјетом буде обухваћена што већа површина мјесне заједнице и да је ЛЕД расвјета доста економичнија, дуготрајнија и даје боље освјетљење те да на све постојеће лампе произвођан нуди двије године гаранције. Поред овог пројекта Савјету мјесне заједнице су одобрена средства и ускоро ће се приступити опремању канцеларије како би се створили предуслови за несметан рад Савјета.