Ријешен проблем превоза „медицинара“ и „гимназијалаца“

Которварошки средњошколци који похађају Гимназију и Медицинску школу у Бања Луци од другог полугодишта ће у јутарњим часовима имати обезбијеђен превоз до поменутих образовних установа и на тај начин ће бити ријешен проблем који је био присутан током првог полугодишта школске 2017/18 године.

Ово је исход разговора начелника општине Котор Варош Зденка Сакана са предсједником Скупштине Града Бањалука Зораном Талићем, начелником Одјељења за саобраћај и путеве Града Бањалука Славишом Сандићем и шефом Одсјека за саобраћај Града Бањалука Славком Давидовићем.

„Ђаци ће у посебно означеном возилу у ванлинијском саобраћају стизати у Гимназију и Медицинску школу у предвиђеном времену и неће каснити на наставу“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан након састанка у градској управи Бања Лука.

Такође, у договору са представницима „Превоз-Голуба“ је утврђена траса пута којом ће путовати средњошколци из Котор Вароша поштујући при том одлуку о режиму саобраћаја града Бања Лука.

„Превоз-Голуб“ на основу уговора склопљеног са корисницима превозних услуга и списка путника обавља превоз лица у ванлинијском саобраћају.