Hiljadu Banjalučana za tri sata reklo “NE” nabavci skupih auta

Za samo tri sata, hiljadu Banjalučana je reklo “NE” nabavci skupih automobila za funkcionere.

Potpis na peticiju stavio je i Ognjen Savić. Smatra da je sramota da se ministri voze u autima skupljim i od sto hiljada maraka, dok mladi nemaju posla.

“Ja kao srednjoškolac, to jeste samo sa srednjom školom nisam upisao fakultet, jer sam mislio da ću naći trenutno zaposlenje, međutim ne. Gledam naše predstavnike koje voze auta po 100.000 maraka”, rekao je Ognjen Savić.

Odmah poslije Ognjena, za olovku se latila penzionerka Stana Gvozdenović. Čim je čula da odbornik Draško Stanivuković i udruženje Restart Srpska prikupljaju potpise na Trgu Krajine, požurila je da se i njeno ime nađe na papiru. Mogla bi se koja marka nabaciti i na penzije, a ne na auta, kaže Stana.

“Podržavam svaku ovakvu organizaciju, bilo koje stranke, bilo kojeg pokreta, udruženja koji se bore za mijenjanje na bolje”, rekla je Stana Gvozdenović.

Dok su jedni zastajkivali pored štanda, zapitkivali, komentarisali ili davali podršku, drugi su se držali svog pravca. Zastali bi, kažu, da znaju da će peticija uroditi plodom, ali su odavno postali skeptični da će glas naroda nadjačati onaj onih koji odlučuju.

Nije ništa gotovo. Ministarska vozila više ne smiju da budu skuplja od 50 hiljada maraka, poručuju organizatori potpisivanja peticije.

Do sljedećeg utorka, Banjalučani će imati prilike da stave svoj potpis na peticiju. Već od sutra, to će moći uraditi stanovnici širom Srpske, jer će štandovi u većini gradova biti postavljeni.

Cilj je da skupe bar tri hiljade potpisa, a organizatori očekuju da će mnogo više građana potpisati njihovu peticiju. Već naredne srijede planiraju da svoj prijedlog s potpisima pošalju Vladi. Čekaće na odgovor sedam dana. Ako ih budu ignorisali ili odbace njihovu inicijativu, ne ginu novi protesti, kažu u udruženju Restart Srpska.