Spas za roditelje: Aplikacija koja natjera djecu da im se jave na poziv

Na internetu je dostupna nova aplikacija, koja predstavlja pravu radost za roditelje. ReplyASAP preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dijete ne odgovori na poziv ili poruku.

Autor aplikacije Nik Herbert iz Londona, otac 13-godinjeg dječaka, objašnjava da je bio „frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka“, pa je kreirao sopstvenu – kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti.

ReplyASAP „muči“ onoga kome je poruka upućena sve dok ne odgovori – blokira sistem telefona i drži alarm aktivnim sve dok onaj ko je uputio poziv ne dobije odgovor.

Ignorisanje poziva ili poruka roditelja tako postaje nemoguće. Aplikacija omogućava i obaveštenje o tome da li je poruka pročitana.

Herbert kaže da je tokom osam mjeseci rada na ovoj aplikaciji, konsultivao sina Bena po pitanju dizajna i ideje. Ben je, makar kako kaže Herbert, razumio da je ReplyASAP “korisna alatka”.

Ova apllikacija prilagođena je i za starije korisnike, one koji na telefonu deaktiviraju zvuk, ili uređaj ne drže uvek uz sebe.

ReplyASAP je dostupan na platformi Play store, samo u Velikoj Britaniji, a za sada funkcioniše samo na androidima. Mladi Ben ima iPhone, ali njegov otac radi na rješavanju i tog problema.