Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“

С обзиром да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској неће бити могуће одржати Донаторско вече у форми великог окупљања у Банском двору, ове године ће, тим поводом бити организован прикладан телевизијски програм.

Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, биће емитована на Првом програму Радио телевизије Републике Српске, као и на Алтернативној телевизији, 26. децембра 2021. године у вечерњем термину.

М:тел хуманитарни број 1411 биће активан у периоду од 06. до 31. децембра 2021. године. Позивом на наведени хуманитарни број грађани ће у овом периоду бити у могућности да подрже акцију са 1 KМ.

Средства прикупљена у, дванаестој по реду, хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (МеНеРаЛи), олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима МеНеРаЛи-ја, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Kомерцијалне банке а.д. Бања Лука.

Партнери и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати свој допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре. Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

Kористимо прилику да вас позовемо да и ви дате свој допринос у овој хуманитарној акцији.