Уручена рачунарска опрема за три мјесне заједнице

У оквиру имплементације пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини (БиХ)“, заједничког пројекта Владе Швајцарске и Шведске, а којег проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је представницима мјесних заједница Шипраге, Липље и Вагани уручио информатичку опрему вриједну 9.933 КМ за опремање мјесних канцеларија.

Начелник Сакан је рекао да локална управа има за циљ да комуникацију са мјесним заједницама подигне на виши ниво, односно да се унаприједи њихов рад.

„На овај начин биће значајно унапријеђен рад мјесних заједница као основни елемент и прва степеница повезивања са Општинском управом и осталим актерима друштвеног и привредног живота на подручју Котор Вароша, а све кроз усвајање нове, пројектом предвиђене, институционализације методологије рада мјесних заједница“, нагласио је Сакан.

Представници мјесних заједница су истакли како ће сет рачунарске опреме увелико олакшати рад мјесним заједницама.

У претходном периоду рачунарском опремом су опремљене канцеларије у највећој мјесној заједници Котор Варошу и у Масловарама.

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, претходних година представници мјесних заједница прошли су кроз обуку за вођење састанака, рад на рачунару и писање пројеката.