Игор Црнадак посјетио Котор Варош

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, посјетио је данас општину Котор Варош и том приликом разговарао са начелником општине Зденком Саканом ,замјеником начелника Младеном Тривуновићем и општинским званичницима.

Током данашње посјете Црнадак  је заједно са Саканом и Тривуновићем  обишао фабрику обуће Дермал, која запошљава велики број радника али  и објекат старе Аустроугарске школе који је у рушевном стању.

Црнадак је нагласио да је општина Котор Варош примјер локалне заједнице која има јасну визију економског и привредног развоја са акцентом на нова запошљавања.

Захваљујући ангажману и напорима општинског руководства ова локална заједница је постала синоним за стране инвестиције и константна запошљавања и с тим у вези министарство ће подржати будуће пројекте, који ће помоћи да ова општина постане препознатљива не само у РС него и у цијелој БиХ“, рекао је Црнадак.

Црнадак је са начелником Саканом посјетио фабрику обуће „Дермал“, која тренутно запошљава преко 600 радника и недавно је отворила производни погон у Кнежеву.

Радује чињеница да домаћи инвеститори улажу у нове производне погоне и запошљавају домаћу радну снагу, што је данас ријеткост у Републици Српској“, истакао је Црнадак.

Начелник Сакан је изразио увјерење да ће министарство иностраних послова БиХ на челу са министром Црнатком помоћи реализацију бројних пројеката у овој општини.

„Имамо обећање да ће которварошки Дом здравља добити ултразвучни апарат за гинеколошке прегледе, а приликом обиласка Аустро-угарске школе сложили смо се да је неопходна реконструкција овог објекта који се налази у центру града“, закључио је Сакан.