Извршен технички пријем Улице патријарха Павла

Општинска комисија је извршила технички пријем радова на градилишту на Новом Насељу, гдје је завршено асфалтирање Улице патријарха Павла.

Утврђено је да је једна од капиталних инвестиција, планираних буџетом у овој години, урађена у складу са предмјером радова на основу пројектне документације.

Иако су пројектом за ову инвестицију предвиђена средства у износу од 310.000 КМ, укупни трошкови су износили 193.000 КМ без накнадних радова.

„Асфалтирано је 370 метара улице ширине 4,5 метара и нови тротоари ширине 1,5 метра, а осим тога трајно је ријешен и проблем оборинске канализације“, рекао је начелник општине Зденко Сакан и додао да је ово једна од најфреквентнијих улица којој гравитира велики број становника.

По његовим ријечима разлика неискориштених финансијских средстава биће усмјерена на преостале планиране иснфраструктурне пројекте на подручју општине.

Извођач радова је било Грађевинско предузеће „Планум“ из Теслића, а средства за ову намјену обезбијеђена су одлуком о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.