Пословно повезивање у Агробизнис сектору

У оквиру Пројекта развоја тржишне пољопривреде – ФАРМА ИИ покренут је широк спектар активности које имају за циљ повећање конкурентости сектора агробизниса у Босни и Херцеговини.

Ова активност, под називом АгМЕНТОР центар подршке, омогућиће приступ квалитетним и разноврсним пословним услугама које ће утицати на раст и развој пољопривредних произвођача, њихових удружења и задруга али и малих и средњих предузећа и других пословних субјеката из руралних подручја.

У скупштинској сали данас је одржан први састанак са заинтересованим пољопривредницима са подручја општине Котор Варош у циљу њихове ефикасне припреме за што бољи наступ и представљање пред потенцијалним партнерима на Б2Б сусрету.

“Након одржаног састанка, ЦЕРД ће приступити идентификовању потенцијалних пословних партнера из читаве Босне и Херцеговине, као и из региона, на основу раније дефинисаних потреба које су пољопривредни субјекти изразили. Дакле, уколико је пољопривредни субјект изразио интерес за купцем својих производа, имплементатор ће настојати да идентификује и ступи у контакт са партнерима, те да их позове на Б2Б сусрете односно састанак са пољопривредним субјектима”, поручили су из Центра за економски и рурални развој.

Циљ ове активности је пословно повезивање пољопривредних субјеката са локалним и/или регионалним компанијама из области пољопривредне и прехрамбене индустрије и других области везаних за агро бизнис.

Пољопривредни субјекти ће у току Б2Б сусрета, имати најмање 3 састанка са партнерима из области за које су изразили интерес, а сваки састанак трајаће до 20 минута. У току састанка, субјекти ће остварити пословни контакт, представити своје пословање и производе/услуге, а све са сврхом договорања одређеног пословног аранжмана/сарадње.

Из пољопривредне службе општине Котор Варош су позвали све заинтересоване пољопривреднике се јаве у ову службу како би добили детаљније информације о начину пријаве и попуњавању одговарајућих образаца.