Јован Вуковић освојио бронзу на првенству БиХ

Првенство Босне и Херцеговине за сениоре и сениорке, које је одржано у суботу 24.фебруара 2024. године у Бихаћу, овај пут окупило је велики број џудиста широм земље.

На овом првенству Босне и Херцеговине учествовало је 112 такмичара у сениорској конкуренцији, од чега 75 у мушкој и 37 у женској. Своје џудисте на ово првенство послало је 50 клубова Босне и Херцеговине, а учешће у првенству такође је узело и 136 полетараца и полетарки.

Испред клуба из Котор Вароша наступила су два такмичара у сениорској конкуренцији. Јован Вуковић у категорији до 73кг и Јован Сердар у категорији до 81 кг. Дарија Даниловић која се пласирала на ово такмичење преко првенства Републике Српске, овај пут нажалост није могла наступити због болести.

На овом првенству бронзану медаљу освојио је Јован Вуковић у категорији до 73кг, те су се которварошани вратили кући окићени бронзом. И наступ Јована Сердар је био солидан јер је ,,догурао“ до репасажне борбе за брозану медаљу али је изгубио и тако остао без одличја.

,,Освајањем ове медље у досадашња три наступа у овој години, такичари нашег клуба освојили су укупно 13 медаља, од чега једну златну, двије сребрене и десет бронзаних медаља“ – изјавио је тренер Борислав Богданић.