Kako pripremiti tijelo za plažu u kratkom vremenu?

Sezona kupanja i sunčanja je već počela, a vi još niste spremni za nju? Ne brinite. Zahvaljujući ovim malim trikovima, za kratko vreme ćete moći da uradite sve što je potrebno da zablistate na plaži i izgledate sveže, odmorno i opušteno.

Kada je reč o hrani i piću, tu nema neke velike tajne. Iako mnogi smatraju kako je kasno za bilo kakve dijete i režime, nikada nije kasno izbaciti nezdrave navike. Previše soli, ugljenih hidrata i alkohola sigurno vam ne idu u korist. Zato razmislite o zdravijim namirnicama kojima možete da ih zamenite.

Birajte sezonske salate i mnogo povrća

Ove namirnice bogate su proteinima, pa daju osećaj sitosti, tako da ćete se rešiti bar jednog dela masnih naslaga.

Stručnjaci preporučuju da povrće jedete uz svaki obrok, a kelj, blitva, paradajz, šargarepa, batat i brokoli samo su neke od namirnica koje će smanjiti vaš struk.

Sveži krastavci smanjiće osećaj nadutosti, a i izbaciti nepotrebne tečnosti iz organizma.

S obzirom na to da je limun mnogo zdraviji od sirćeta, dodajte ga salati koja će takođe imati odličan svež ukus.

Sirovo povrće i voće puni su vode i vlakana koji daju osećaj sitosti, a vi ćete biti iznenađeni koliko brzo će zadovoljiti vaš apetit i koliko će vam koža nakon toga izgledati sjajno.

Udvostručite unos vode u organizam

Najmanje dva litra vode na dan recept je za zdravlje i lepotu, a stručnjaci navode da bi trebalo uzimati i više ukoliko se bavite fizičkom aktivnošću. Osim toga, voda nam pruža osećaj sitosti, pa automatski sprečava gojenje. Takođe čisti organizam, učestvuje u proizvodnji novih ćelija i ima pozitivno dejstvo na kožu.

Smanjite unos alkoholnih pića

Nije novost da alkoholna pića i te kako goje. Čak i da se hranite najzdravije na svetu i vežbate u teretani svaki dan, ako preterujete s konzumiranjem alkohoa, nećete videti značajnije rezultate na svojoj liniji. Zato se držite dobre stare izreke – umerenost u svemu.

Ne zaboravite na fizičku aktivnost

Zaboravite na bilo kakve rezultate i promene ako se ne latite posla i počnete da se bavite nekim sportom. Ako niste ludi za vežbanjem, bar šetajte što je više moguće, a ako ste jedna od onih osoba kojoj aktivnost ne pada teško, vežbajte u teretani ili sami kod kuće. Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti pospešiće konačni rezultat kojim ćete biti zadovoljni kada ugledate sebe u kupaćem kostimu. Osim toga, vožnja biciklom umesto autom do posla takođe će se pokazati dobrim oblikom vraćanja tela u formu.

Na odmoru plivajte i mnogo hodajte

Kada stignete na vaše letnje odredište i pomislite kako ste učinili sve potrebno da dovedete telo u formu, ne zaboravite da svi lako izgubljeni kilogrami mogu da se vrate. Zato je jedan od najlakših načina održavanja dobijene figure plivanje, s obzirom na to da ste ionako na moru. Kada se smire dnevne vrućine, provedite što više vremena u opuštenim šetnjama. Nakon cele godine neaktivnosti, naročito u zimskim danima, aktivnost će sigurno prijati vašem telu.

Odvojite dovoljno sati za potreban san

Dokazano je da je potrebno otprilike 7 sati sna da bi telo normalno funkcionisalo, a vi bili sveži, odmorni i zdravi. Ako se pridržavate ovog pravila, bićete spremniji za sve dnevne aktivnosti, što je naročito bitno ako želite brze rezultate.