Манијак напада дјевојке у центру Бањалуке

Бањалука – Непознати мушкарац напао је у кратком периоду три дјевојке у центру Бањалуке, а уплашени станари се питају како је могуће да полиција до сада није пронашла манијака.

Од три напада два су пријављена полицији, али нападач је и даље на слободи. Станари улице Јована Дучића, те из зграда у близини старог храста причају да је једној од жртава манијак пришао, а затим је снажно зграбио и покушао да јој свуче хеланке. Дјевојка се грчевито бранила, вриштала и успјела је да га удари. Када су комшије, чувши галаму, дотрчале у помоћ, нападач је побјегао. Шокирана дјевојка дуго није могла да се смири, а очевици кажу да јој је подерао одјећу.

Једна од нападнутих особа није смогла снаге да проговори о овом страшном догађају, јер се, како каже, плаши да ће је поново напасти. Она је у полицији на фотографији препознала манијака, али упркос томе он није ухапшен, јер је, према незваничним информацијама, имао алиби.

Станари истичу да већина стамбених и пословних зграда у овом насељу има видео-надзор. Због тога су, кажу, огорчени на полицију, јер нико од њих у протекла два мјесеца није ниједном дошао да провјери да ли су и шта камере забиљежиле. Наглашавају да ће ако убрзо манијак не буде лоциран позвати суграђане на протест испред старог храста, како би полицију подстакли да ради свој посао.

Станарка у овој улици, која из страха није жељела да јој објавимо име, истакла је да је чула да манијак у насељу најчешће напада дјевојке.

– Сви смо веома узнемирени и не можемо да вјерујемо да се ово дешава готово у самом центру града, а да полиција није у стању да га пронађе. Од када ово траје нисам видјела полицајца овдје, а једини који су ревносни су они што наплаћују казне за паркинг – казала је она.

Додала је да им ништа друго не преостаје него да се сами организују како би ухватили и претукли манијака.

– Онда ћемо вјероватно ми одговарати што смо то урадили, али шта друго да радимо – каже забринута станарка.

У Полицијској управи Бањалука раније су на наша питања о насртајима на дјевојке у овом дијелу града истакли да је пунољетна женска особа 22. маја пријавила напад непознате особе, након чега је, како су навели, све предузето да он буде идентификован и санкционисан.

– С обзиром на то да су у току оперативне провјере, те да постоје одређена сазнања која упућују на могућег извршиоца, због заштите тока истраге нисмо у могућности износити више података – наведено је у одговору полиције отприје двадесетак дана.

На наша питања о томе шта су од тада до сада сазнали, из Полицијске управе Бањалука у петак нису одговорили.

Западни транзит

У страху од манијака нису само становници бањалучке улице Јована Дучића, јер се дешавало да непознати мушкарац насрће на дјецу и жене у насељу Кочићев вијенац, али и поред Градског олимпијског базена и дуж западног транзита.

– Прије два-три мјесеца са другарицом сам се из правца некадашњег „Чајавца“ враћала кући на Лауш. Кад смо биле близу пасареле примијетиле смо да нас прати мушкарац који је на себи имао црну одјећу. Почеле смо трчати и успјеле смо му побјећи – испричала је Бањалучанка Јелена Марковић и додала да од тада транзитом више не иде у вечерњим часовима.