Котлићијада окупља ловце и риболовце из региона

Традиционална ,,Которварошка котлићијада“ биће одржана у недјељу – 21. маја, и судећи по интересовању љубитеља ловачких и риболовачких котлића окупиће у такмичарском дијелу велики број екипа из земаља региона, а посјетиоци ће моћи да уживају у богатој гастро понуди тог дана.

На данашњем састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана и директора которварошке Туристичке организације Немање Кнежевића са представницима ловачких удружења са подручја општине и Спортско-риболовног друштва /СРД/ „Котор Варош“ договорени су детаљи око саме организације ове традиционалне манифестације, која је прошле године окупила 102 екипе.

Четрнаеста котлићијада почеће у недјељу 21. маја у 8.00 часова на градском купалишту ,,Бјелине“, а очекује се долазак ловаца и риболоваца из Аустрије, Италије, Мађарске, Србије, Словеније, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

До 12.00 часова ће екипе предати узорке ловачких и риболовачких котлића, жири ће до 13.00 часова имати обавезу да оцијени исте, а проглашење најуспјешнијих екипа је у 13.30 часова.

Општина Котор Варош обезбиједила је точено пиво и дрва за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације, а СРД ,,Котор Варош“ зачине.

,,Котлићијада је постала бренд и туристичка узданица Котор Вароша, али и гастрономска манифестација која окупља велики број наших суграђана. Вјерујем да ће тако бити и ове године, јер се очекује лијепо вријеме, а као покровитељ овог догађаја позивам све Которварошане да дођу и буду дио кулинарског спектакла“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић рекао је да влада огромно интересовање за овогодишњу котлићијаду.

,,За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири да одабере побједнике у обје категорије“, додао је Кнежевић.

Због чињенице да већ сада влада велико интересовање за ову манифестацију неопходно је да сви који желе учествовати у такмичарском дијелу на вријеме пријаве екипу и резервишу мјесто на купалишту „Бјелине“.

,,Которварошку котлићијаду“ организује општина у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Спортско-риболовним друштвом /СРД/ „Котор Варош“, те ловачким удружењима са подручја општине, ,,Трофеј“, ,,Узломац“, ,,Јеловка“ и ,,Борчићи“.