Јован Милановић шампион Босне и Херцеговине

Првенство Босне и Херцеговине за јуниоре и јуниоркете старије дјечаке и дјевојчице, одржано је у Зворнику 29.04.2023.године у Зворнику. Право учешћа на овом првенству остварили су џудисти који су освојили медаље на ентитеским првенствима.

Ове године на овом првенству наступило је укупно 283 такмичара из 50 клубова Босне и Херцеговине. Которварошане је овај пут представљало седам такмичара, а освојене су четири медаља, од чега једна златна и три бронзане медаље.

Златну медаљу освојио је Јован Милановић, старији дјечак до 46кг и тиме постао шампион Босне и Херцеговине.

Бронзу су освојили Лука Лазић, Ања Смиљић и Никола Јефтимир.

,,На овом такмичењу добили смо још једног шампиона БиХ Јована Милановић, док Ања Смиљић није испунила очекивања и освојила тек треће мјесто, мада је била фавориткиња. Остаје и жал за ненаступање још три наша такмичара због повреде, а који су се на републичком првенству квалификовали, и то Андреј Брљић, Дарија Даниловић, и Мирко Дубочанин. Освајањем ове четири медаље, такмичари нашег клуба су на досадашњих десет наступа у овој години, освојили укупно 85 медаља од чега 22 златне, 15 сребрених и 48 бронзаних медаља“ – изјавио је тренер клуба Борислав Богданић.