Котор Варош данас слави крсну славу Светог апостола и јеванђелисту Луку

У храму Рођења Пресвете Богородице поводом крсне славе општине Котор Варош, Светог апостола Луке служи се света архијерејска литургија. Литургији коју служи Теофан са свештенством, присуствују вјерници и највише руководство општине Котор Варош предвођено начелником Зденком Саканом и његовим замјеником Младеном Тривуновићем.

Након литургије биће обављен и славски обред и уприличен свечани ручак у ресторану Средњошколског центра „Никола Тесла“ у Котор Варошу, а домаћин званицама из Котор Вароша, представницима сусједних општина, као  и представницима републичких институција и установа биће ЗденкоСакан и Младен Тривуновић.

Свети апостол Лука као оснивач иконописа, празник је који је у народу познат као Лучиндан и честа је слава српских породица, али и многих Которварошана. Вјерници га славе и као исцјељитеља и заштитника поједниних заната.

Свети апостол Лука се слави као заштитник медицине и болесника. Познато је да је лијечио бесплатно, а вјерује се и да његове мошти имају исцјелитељску моћ.

Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, општини Котор Варош и свим вјерницима честита крсну славу, Светог апостола Луку.