Одиграна представа за најмлађе „Доживљаји мачка Тоше“

Глумци театара  „Сцена“  из Новог Града одиграли су данас у кино-сали у Котор Варошу, представу „Доживљаји мачка Тоше“, у оквиру Трећег фестивала омладинских позориша „Варош фест“.

Пред пуном салом,  млади глумци „Сцене“ развеселили су малишане Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ и ученике Основне школе „Свети Сава“, који су их од прве сцене награђивали аплаузом.

Комад је настао према тексту Бранка Ћопића, а у режији Срећка Марчете.

„Ради се о позоришној адаптацији истоимене приче Бранка Ћопића, у којој се упознајемо са авантурама популарног мачка Тоше. Духовит текст којим се велича толеранција и значај пријатељства, ову представу чине изузетно интересантном за дјецу свих узраста“, изјавио је Марчета.

Најмлађи Которварошани,  имали су прилику да виде мачака Тошу који  упада у разне невоље из којих се спашава помоћу својих пријатеља, миша и пса, показујући тако да различитост може да зближи и спаја, а не да буде узрок нетрепељивости.

Трећи „Варош фест“  ће вечерас затворити Мјешовити ансамбл БиХ плесном представом  „Птице“ по Аристофану, гдје ће публика моћи да види нове форме и стилове плесног театра.