Которварошани наступили на Европском купу

Eвропски џудо куп који је ове године одржан у Сарајеву 3.марта 2024. године, за јуниоре и јуниорке, окупио је 295 такмичара из 21 државе и то 176 у мушкој и 119 у женској конкуренцији.

Испред клуба из Котор Вароша наступили су Јован Вуковић у категорији до 73кг и Јован Сердар у категорији до 81кг.

Циљ њиховог наступа је био да стекну искуства у сусретима са врхунским европским и свјетским такмичарима, без било каквих претензија за освајањм неке од медаља, поручили су из клуба.

Јован Вуковић је у категорији до 73кг имао 43 такмичара. У првом колу састао се са Румуном Андрејом Цернатом, са којим се добро носио да би на крају изгубио на казну. Општи утисак је да би Јован можда и однио побједу да је дао свој максимум, те да се више ангажовао у нападу. С обзиром да је Јован изгубио у првом колу није имао шансу за репасажну борбу.

Јован Вуковић је у категорији до 81кг имао 36 такмичара, а у првом колу састао се са Украинцом Олександром Токнтамашијем, којег је ефикасно побједио. У другом колу се састао са Србијанцом Василијем Грујичићем који заузима 18 мјесто на свјетској ИЈФ листи у тој категорији, од ког је изгубио. Грујићић се у следећеој борби састао са Пољаком Николајом Кацзорки и изгубио, тако да Јован Сердар није имао прилике да нешто оствари у евентуалној распажној борби.

,,У сваком случају, ово је била прилика да наши такмичари наступе на врхунском такмичењу и сусретну се са квалитетним такмичарима, што ће утицати на њихов квалитет у будуће“ – изјавио је тренер Борислав Богданиић.