Kotorvarošani se spremaju ponovno pješačenje do manastira Ostrog

Dragan Trivunović i Milan Jokanović iz Kotor Varoša prije dvije godine su otpješačili do manastira Ostrog kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i ponovo se spremaju da krenu na isti poklonički put.

Ispunjeni duhom pravoslavlja na dalek i težak put prema manastiru Ostrog krenuli su 7. maja u 18 časova i nakon osam dana pješačenja stigli 15. maja u 22:30 časova.

– Uz Božiju pomoć i milost Svetog Vasilija i molitve mnogobrojnih vjernika koji su bili uz nas stigli smo za osam dana od Kotor Varoša do manastira Ostrog. Put nije bio lak, bilo je mnogo bola, krvi, prolivenih suza, besanih noći pod vedrim nebom… Ali, to je samo mala žrtva koju smo podnjeli, a blagodat koju smo dobili i osjećaj sreće i duhovnog zadovoljstva kada smo stigli bio je neopisiv. Svaki metar našeg puta je dobio smisao – prisjeća se Trivunović 2015. godine.

Dragan i Milan planirali su da i ove godine da krenu istim putem i sa istim ciljem, a nadaju se da će im se pridružiti svi koji žele da se poklone moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

– Svi zainteresovani vjernici moći će da nam se pridruže u našem pohodu.

Sveti Vasilije je veliki čudotvorac i pored njegovih moštiju desila su se mnoga iscjeljenja. Svako ko krene sa nama može svoj put posvetiti nekome za ozdravljenje. Ako Bog da planiramo da ovaj pohod uvedemo kao tradiciju kako bi vjernici svake godine pješačili iz Kotor Varoša do Ostroga. Već mi se javilo nekoliko momaka i izrazilo želju da nam se pridruže – ističe Trivunović i dodaje da će put jednog od najpoznatijih manastira krenuti iz dvorišta crkve Rođenja Presvete Bogoridice i uz blagoslov kotorvaroškog sveštenstva.