Которварошки малишани одушевљени манифестацијом „Ноћ вука“

Вечерас је у препуној кино-сали у организацији Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, одржана манифестација за најмлађе Которварошане „Ноћ вука“, на којој су награђени најбољи ликовни радови и маске на тему „Црвенкапа и добри вук“.

 

Према ријечима директора Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Драгана Зељковића, главни циљ ове манифестације је да се разбију предрасуде код дјеце створене бројним народним легендама о вуковима као опасним животињама, а такве предрасуде доводе до угрожавања ове животиње.

„Вечерас су малишани имали прилику да се добро забаве, али и да виде вука у неком љепшем свјетлу“, истакао је Зељковић .

У категорији ликовних радова, малишана од четири до шест година, прво мјесто припало је Лени Вученовић, друга је била Леа Чупић, док су треће мјесто подијелили Јана Доцић и Павле Тепић.

 

Додијељене су  и награде за ликовне радове у категорији од седам до десет година.

Прво мјесто освојио је Ђорђе Кучук, друго мјесто подијелили су малишани из Едукативне радионице „Колаж“ и Центра за породицу „Кућа радости“, док је треће мјесто припало Данилу Пејаковићу.

Награда за најбољу маску припала је Анђели Ђекановић, најоригиналнију маску имала је Емилија Тривић, а најкреативнију маскицу  вука направио је Митар Благојевић.

У забавном дијелу програма најмлађе Которварошане забављали су аниматори Фазонко Бобан и вук, а  наступили су и малишани из вртића „Лариса Шугић“, дјеца из Центра за породицу „Кућа радости“ и ученици Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош.

Спонзори дјечије манифестације „Ноћ вука“ која се одржава у оквиру „Которварошког љета“, били су предузеће „Сим техник“ Забрђе и „Тропик центар“ Котор Варош.