Успјешна деценија пословања за “Сим Техник”

Предузеће „Сим Техник“ из Котор Вароша данас је пуштањем у функцију новог и модерно опремљеног производног погона на површини од 3.500 метара квадратних обиљежило вриједан јубилеј – 10 година успјешног рада и постојања.

Власник предузећа Стипо Марић рекао је да 235 запослених, углавном младих, обраду метала врши на најсавременијим и најпрецизнијим це-ен-це /ЦНЦ/ машинама, најавивши да ће до краја године бити запослено још 50 радника.

„Наш главни циљ је да постанемо лидер у региону у малосеријској производњи, те да остваримо стабилну конкурентност на европском и свјетском тржишту. Рад, залагање, одрицање, али и инвестирање, према нашем мишљењу, рецепт су за успјех“, навео је Марић.

Генерални директор фирме „Сим техник“ Мишо Бијелић уручио је посебне захвалнице представницима групација „Шефлер“, „Хурко“, „Сарторијус“ и „Тисен“, а власник предузећа Стипо Марић је пригодним поклоном наградио Франца Рубија из групације „Шефлер“, који је дао знатан допринос развоју и успјешном пословању привредног друштва „Сим техник“.

Котор Варош је једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући управо овом предузећу, које је само у овој години уложило око три милиона КМ у набавку савремене опреме високог квалитета за израду машинских дијелова.

Начелник општине Зденко Сакан рекао је да су привредници ове општине својеврсни амбасадори добре привредне активности и на основу њиховог рада општину Котор Варош потенцијални инвеститори могу препознати као средину са квалитеним пословним амбијентом.

Честитајући вриједан јубилеј Сакан је пожелио руководству фирме „Сим Техник“ још много пословних успјеха.

„Желим да из године у годину постанете све конкурентнији на тржишту, али и да уз проширење производних капацитета запошљавате нову радну снагу, а радницима да им ово буде мјесто гдје ће моћи још дуго да зарађују плату“, додао је Сакан.

Циљ предузећа „Сим Техник“ јесте да у скорој будућности развије цјелокупан процес производње, од конструкционог развоја до крајњег производа.

Свечаности поводом обиљежавања јубилеја присуствовало је скоро 400 званица из јавног и привредног живота Републике Српске.