„Кућа радости“: „Мала школа родитељства“ почиње 15. јуна

У циљу праћења потреба и оснаживања породице, Центар за породицу „Кућа радости“ организује „Малу школу родитељства“, коју ће водити Санела Микић, дипломирани социјални радник.

Сврха „Мале школе родитељства“ је омогућити остваривање права на подршку свим родитељима са подручја општине Котор Варош.

“Овај програм ће омогућити проток информација, знања, вјештина и подршке родитељима дјеце типичног развоја и родитељима дјеце са потешкоћама у развоју који ће им помоћи у испуњавању њихових родитељских одговорности.Основни циљ „Школе“ је створити потицајно и оснажујуће окружење у коме родитељи међусобно размјењују идеје о начинима на које живе своје родитељство и о начинима на које се односе према свом дјетету, али и упознавање са научним стајалиштима о позитивној интеракцији родитеља и дјетета. То значи оснажити цијели породични систем за испуњавање породичних обавеза, пружити им подршку у развоју и јачању породичних (унутрашњих) капацитета у сврху суочавања са задацима родитељства и захтјевима друштвене заједнице“, поручују из „Куће радости“.

„Мала школа родитељства“ ће се одржавати сваког четвртка у просторијама „Центра за породицу- Кућа радости“ Котор Варош, у трајању од 90 минута, а биће релизована од 15. јуна до 20. јула 2017. године.

Учешће је бесплатно, а сви заинтересовани се могу пријавити путем броја телефона 065/616-346.