Меморијални турнир Миленко Билбија

У Шаховском клубу К.Варош је саопштено да се успјешно приводе крају припреме за организовање 15. Меморијалног турнира Миленко Билбија 2018.
По ријечима предсједника клуба Сергеја Молчанова очекује се да ће се на овогодишњи турнир одазвати више од 30 шахиста из К.Вароша, Кнежева, Челинца и БЛ.
Поред светосавског, меморијални турнир је најмасовнија шаховска манифестација на подручју општине. Овај турнир показује да и након 15 година од смрти Миленко Билбија није заборављен његов допринос у развоју шаха у нашој средини рекао је Молчанов.
Организовање турнира и ове године су помогли синдикад СШЦ „Никола Тесла“, гдје Миленко радио до пензије, затим књиговодствени сервис „Благојевић“ и остали донатори.
Планирано је да се у току једнодневног турнира одигра 9 кола. Очекује се да ће се меморијалу присуствовати и ове године чланови Билбијине породице. Турнир почиње 25.02.2018. у 10 часова у СТ Петар. За најбоље учеснике од 1-3 мјеста и омладинца биће додијељене дипломе,  награде, а побједнику и пехар.