Миладину Савановићу нови мандат на челу Борачке организације

На данас одржаној редовној Изборној сједници Скупштине Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић добио је повјерење да и у наредне четири године води ову организацију.

Савановић, који је био једини кандидат за ову функцију, након избора захвалио се на указаном повјерењу и истакао да ће настојати да у наредном мандату још успјешније заступа интересе бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Он се захвалио свим својим сарадницима на помоћи као и општинском руководству, за које је рекао да је у претходном периоду имало разумијевања за потребе борачке категорије грађана.

„У претходном мандату је исплаћено је 280 новчаних помоћи за потребе социјално- угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца са подручја општине, као и 14 које је обезбиједила Борачка организација Републике Српске“, нагласио је Савановић.

У сарадњи са општином санирано је спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Масловарама, а изграђена су спомен-обиљежја у Ободнику, Ћорковићима, Шипрагама и Крушеву Брду. По завршетку изградње црквене сале и у мјесној заједници Забрђе је планирана изградња спомен-обиљежја.

„Осим пружене новчане помоћи нашим борцима у континуитету ћемо наставити да радимо на побољшању њиховог положаја у друштву“, поручио је Савановић и додао да ће општинска Борачка организација наставити да његује традицију обиљежавања важних датума из одбрамбено-отаџбинског рата уз захвалност борцима који су дали своје животе за Републику Српску.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан у свом обраћању је рекао да са општинском Борачком организацијом локална власт има веома добру сарадњу, пружајући пуну подршку раду и активностима ове организације.

„Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, истакао је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.

У Одбор породица погинулих бораца изабрани су Момирка Бунић /предсједник/, Младен Јотановић, Миодраг Новаковић, Софија Чолић, Анђелко Кузмић, Мирослав Каламанда, Јеросава Гатић, Будимир Шарић и Миодраг Васић, у Одбор ратних војних инвалида Невенко Мијић /предсједник/, Илија Курушић, Драго Васиљевић, Зоран Ђурић, Свјетлимир Милић, Милорад Тичић, Радислав Божичковић, Миодраг Васић, Далибор Крагић и Радован Шкорић, а за делегате у Скупштину Борачке организације Републике Српске изабрани су Миладин Савановић и Невенко Мијић.

Чланови Предсједништва у новом мандату су: Невенко Мијић /предсједник Одбора ратних војних инвалида/, Момирка Бунић /предсједник Одбора породица погинулих бораца/, Бране Дугоњић, Гојко Ескић, Слађан Павловић, Јован Тривуновић, Миодраг Васић, Филип Перишић, Станко Тичић, Војо Панић, Миливоје Тодоровић.