Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић, посјетио је данас обновљени которварошки Дом здравља

Министар здравља и социјалне заштите РС, Драган Богданић, посјетио је данас Дом здравља „Свети Пантелејмон“ у Котор Варошу и обишао реконструисане објекте ове здравствене установе и разговорао са директором Дома здравља Владимиром Бибићем и начелником Општине Котор Варош, Зденком Саканом.

Ово је данас сасвим друга зграда, и изгледа потпуно другачије, и задовољство ми је да ће грађани Котор Вароша имати једнаке услове за пружање здравствене заштите на примарном нивоу, и свакако да ће здравствени радници имати много боље услове за рад  у односу на претходни период. Ово је доказ да Влада РС заједно са локалним заједницама улаже у здравствене установе на подручју цијеле Републике Српске“, рекао је министар Богданић

 

Кроз овај пројект у протеклих десет година је уложено 47 милиона КМ, изграђено је 120 објеката Домова здравља и 320 амбуланти породичне медицине. Циљ Владе јесте да здравствена заштита буде једнако доступна свима на подручју Републике Српске.

Иза Дома здравља је успјешна  година, пословали су позитивно, а поред тога много је и улагано. Адаптиране су  комплет просторије хитне помоћи, набављена је опрема и намјештај, као и три возила за потребе Дома здравља и нови ултразвучни апарат.

Желим да се захвалим министарству и локалној управи што су нам дали подршку при реализацији пројекта „Јачање здравственог сектора“ који се проводи уз помоћ Свјетске банке. Одрађена је санација постојећег дијела Дома здравља, саниран је у потпуности кров, вањска столарија, фасада, котловница, одрађени су тротоари и дио мокрих чворова. Пројекат је вриједан 350 000 КМ и завршен је у року. Ми смо у фази реализације још једног пројекта, а то је „Изградња новог блока Дома здравља“ површине 850 квадратних метара, у чијем приземљу ће бити смјештена нова хитна помоћ и на спрату амбуланта породичне медицине. Пројекат  ће коштати око милион КМ и у потпуности ће се финансирати средствима фондације Хајдар Алијев из Азербејџана“, истакао је Владимир Бибић, директор Дома здравља.

У локалној управи су се захвалили Министарству здравља и социјалне заштите на подршци да се адаптира овај постојећи објекат Дома здравља, да буде што функционалнији за саме грађане али и раднике Дома здравља.

Имамо у плану да се заврши објекат хитне помоћи, да се уреди круг Дома здравља и надамо се да ће до идућег прољећа сви радови бити завршени. Одобрена су и средства за изградњу приступног пута, ти радови ће бити урађени по завршетку тешких радова, а то је планирано за јесен ове године“, рекао је Зденко Сакан, начелник Општине Котор Варош.