Модернизација пута према Кнежеву тече предвиђеном динамиком

„Асфалтирање прве дионице регионалног пута Котор Варош – Кнежево у дужини од седам километара тече предвиђеном динамиком“, рекао је за Срну руководилац градилишта Милован Ђурић.

Радници лакташког предузећа „Нискоградња“ су већ поставили километар и по новог асфалта и уколико их послуже временске прилике дионица од Соколина до Живиница требала би бити завршена до краја године.

„Почели смо асфалтирати дионицу од Соколина према Живиницама, а истовремено приводимо крају постављање тампона и можемо рећи да је тај дио посла завршен на већем дијелу дионице. Након завршетка тих радова завршићемо асфалтирање дијела пута од Котор Вароша према Соколинама који је остао неасфалтиран у претходном периоду“, рекао је Ђурић.

Претходно ће морати да се прошири дио пута на потезу од Чепка према Лукама.

„На тој дионици је веома оштра кривина која представља проблем возачима и ми ћемо је у оквиру овог пројекта проширити минирањем стијене“, нагласио је Ђурић.

Влада Српске дала је сагласност „Путевима Српске“ за кредитно задужење у износу од 7,98 милиона КМ, за наставак градње регионалног пута Котор Варош – Кнежево, односно за асфалтирање дионице од Соколина до Живиница.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је значај завршетка изградње овог регионалног пута, који ће олакшати живот становништву двије општине, али и допринијети њиховом развоју.

„Много становника Кнежева ради у Котор Варошу и изградњом пута биће олакшано њихово свакодневно путовање. Пола пута између ове двије општине је асфалтирано, а друга половина је макадам“, рекао је Сакан и додао да ће изградњом пута двије општине бити снажније повезане и самим тим подстакнут њихов развој.

Сакан је подсјетио да је градња регионалног пута веома важна са аспекта развоја привреде обје општине.

„Значајан дио радне снаге из Кнежева запослен је у которварошким фабрикама. Осим тога, поједине фирме из наше општине отварају погоне у Кнежеву. Због тога је потребно што прије завршити изградњу овог пута, јер би то оживјело двије општине, али и још јаче их повезало“, закључио је Сакан.