Начелник Сакан организовао пријем за „сребрну“ Сару Марић

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба „Младост“ Сару Марић, која је освојила сребрну медаљу на недавно одржаном јуниорском Балканском првенству у Подгорици.

Сакан је похвалио резултате Марићеве у овој години, али и осталих которварошких џудиста, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

,,Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Марићеву новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету јер она на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан.

Марићева је у категорији преко 78 килограма остварила побједе над ривалкама из Грчке и Румуније, док је у финалу тијесно поражена од Дирген Дујгу из Турске.

,,Ово је још један успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност, јер ми је ово друга сребрна медаља са европских такмичења ове године. Желим да се захвалим тренерима Сејди Татару и Бориславу Богданићу, који су дали велики допринос освајању ове медаље“, истакла је Марићева и додала да је од 28. до 30. октобра очекује наступ на Европском првенству за млађе сениорке у Сарајеву.

Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово десета појединачна медаља са балканских првенстава.

,,Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је наградио наш труд и рад у континуитету, а прилику да потврди овај резултат Марићева ће имати крајем октобра у Сарајеву“, нагласио је Татар.

На јуниорском Балканском првенству у Подгорици учествовало је 200 такмичара из десет земаља.