У недјељу је читав Котор Варош у ритму Европе

Финале овогодишњег такмичења „Ритам Европе“, највећег музичког дјечијег фестивала овакве врсте у Европи, биће одржано 23. октобра /недјеља/ у спортској дворани са почетком у 17.00 часова и уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

Прошлогодишњи побједници Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић, уз плесачице Лару Вишњић, Лару Андријевић и Данку Ђукић довели су ово такмичење у нашу локалну заједницу, која ће бити домаћин дјечијим представницима општина и градова из цијеле Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је ово такмичење несумњиво значајан догађај који афирмише младе таленте, без обзира на то да ли живе у некој већој или малој средини.

За нашу општину учешће у једном оваквом телевизијском програму је велика част, јер ћемо на лијеп и достојанствен начин бити презентовани и ми и наши прошлогодишњи побједници. Ми смо захвални нашим представницима који су на најбољи начин промовисали нашу локалну заједницу, а трудићемо се да будемо добри домаћини свим учесницима и бројним гостима“, рекао је Сакан.

Вршилац дужности директора Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић је нагласио да ће на овогодишњем такмичењу учествовати представници 12 општина и градова у Републици Српској, а дјеци се пружа могућност да буду дио једног великог и успјешног европског пројекта.

Ово је један од показатеља да мање општине имају могућност да један национални пројекат доведу у своје локалне средине и на тај начин подстакну младе таленте да на непрофитабилан начин профитирају, кроз знање и стицање нових вјештина. На овај начин локалне заједнице препознају младе таленте да подржавају управо оне најмлађе“, поручио је Кнежевић и додао да су припреме за ово такмичење у току и да Которварошане очекује велики музички спектакл.

Из организационог одбора овог музичког фестивала су још једном позвали све Которварошане и љубитеље музике из сусједних општина да присуствују недјељном такмичењу, а улаз је бесплатан.