Народна библиотека Котор Варош обогатила је свој књижни фонд

Народна библиотека Котор Варош обогатила је свој књижни фонд са 47 најновијих наслова, који чекају читаоце на полицама.

По жељама читалаца набављене су књиге „Крв на снегу“ Ју Несбеа, „Четникуша“ Емила Влајкија,  затим „Два орла“ и  „Немањићи – У име оца“   аутора Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића.

Најновије дјело  Кецмановића и Стојиљковића „Немањићи – У име оца“  јесте прича о дјечаку који је постао ратник, ратнику који је постао државник и државнику који је постао светац.

Владар Рашке државе, велики жупан Стефан Немања, након дугог и исцрпљујећег рата са Византијом, мора да се преда и пао је у заточеништво. У Константинопоњу ће открити нову вјеру, мудрост и нову наду.

Влајкијев роман „Четникуша“ говори о распаду мултиетничких породица у рату 1992. године у муслиманском дијелу Сарајева.

Један од врло траженијих наслова јесте љубавни роман „Удвоје“ Николаса Спаркаса, који нам доноси причу о безусловној љубави, њеним изазовима, ризицима које носи са собом  али и снази којом нас награђује.

Ту је и роман „Поноћна Ружа“ Лусинде Рајли, који обухватајући четири генерације од 1911. године до данас, прати необични живот  Анахите Чаван и дочарава нам призоре велелепних палата Индије и ввластелински здања Енглеске.

„Набавили смо и једну веома вриједну књигу, „Србија – градови, општине и насеља“ аутора Стевана М. Станковића, за коју се може рећи да је један огроман  енцикопедијски пројекат и студија, какву Србија до сада није имала. Ово дјело обухвата огроман извор информација о свим насељима, њиховим географским, културним и историјским и другим потенцијалима у Србији“, казала је Бојана Васић, директор Народне библиотеке.

 

Она је казала да су читаоцима на располагању и књиге „Жена у кавезу“  Јуси Адлер – Олсен, затим „Господар сенки“ Доната Каризи, „Савршен отров“ од Аманде Квик, „Оно што нас не убије“ Давида Лагерцрантца , „Лузитанија“ Дејана Атанацковића и многе друге књиге за дјецу и тинејџере-