Народна библиотека Kотор Варош организовала је едукативну радионицу за дјецу из вртића „Лариса Шугић“

Народна библиотека Kотор Варош организовала је данас едукативну радионицу о теми која се тицала бајки за старију вртићку групу из которварошког вртића „Лариса Шугић“.

Васпитачице Жана Плавшић и Татјана Васиљевић изјавиле су да, с обзиром на то да им је у редовном васпитном плану за ову годину на реду тема бајке, одлучиле су да је најбоље да дјеца о томе уче у библиотеци.

– Нема бољег мјеста за учење о бајкама од библиотеке јер ту дјеца могу да доживе право искуство у свијету књига – каже Плавшићева.

Дјеца су читала бајке, а потом бојили и цртали на задату тему и на крају радионице као награду добили дидактичке играчке са којима су се играли.

Директорица Народне библиотеке Kотор Варош Бојана Васић рекла је да је циљ да привуку дјецу да долазе што чешће, а тиме добију и вјерне читаоце.

– За фебруар и март имамо најављене посјете ученика из двије школе. Овакве радионице су прави пут да дјеца заволе књиге и читање. Од ове године у библиотеци имамо реновиран дјечији кутак гђе смо све прилагодили малишанима, од квалитетних диодактичких играчака до столица, столова и полица – рекла је Васићева.