“Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу за читање: Младен Стевановић „Судбине плешу танго“

О књизи:

Роман о потиснутим жељама и брачним илузијама.

Паралелно пратећи изазове са којима се суочавају два пара у савременом Београду и драматично укрштајући њихове путеве, Судбине плешу танго реалистично и са иронијским отклоном осликавају њихове егзистенцијалне муке, кризу идентитета и покушаје да одговоре на питања без чијих се одговора не могу избавити: да ли је брак ропство или уточиште, да ли развод ослобађа, јесу ли дјеца изговор за лажне жртве?

Брак Марије и Богдана се распада зато што Богдан одбија да прихвати промјене које носи породични живот, доживљавајући супругу као неадекватну верзију дјевојке од прије десет година. Огорчен лута између свог дома и посла, који, иако траћи његово вријеме, знање и таленат, ипак постаје уточиште од породичне свакодневнице.

Веза између Јелене и Мирослава младолике студенткиње и власника проблематичне маркетиншке агенције, снажна је онолико колико и Јеленина способност самозаваравања коју Мирослављева прошлост и жеља за брзом зарадом непрекидно искушавају.

И једна и друга веза опстаће у варљивој равнотежи између лицемерја и дужности и кукавичлука и рутине све док случај не уреди да Богдан постане херој дана и ТВ лице, а Јелени буквално на главу стровали сав терет потискиване прошлости . . . Баш у вријеме припрема за прославу годишњице матуре која ће након двадесет година укрстити њихове путеве.