Радослав Гајанин из Котор Вароша мијења Матаругу

Ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга поднио је јуче оставку. Вршилац дужности ректора ће бити садашњи проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета Радослав Гајанин, преноси Глас Српске.

Декан Медицинског факултета у Бањалуци Ранко Шкрбић, који се помињао као могући насљедник Матаруге, не размишља о кандидатури за ректора због већ започетих пројеката на Медицинском факултету, сазнаје АТВ.

Након што су испословали ректорову оставку, побуњени студенти поручују да на тој позицији неће прихватити икебану. Поново пријете блокадом Универзитета и увјеравају да није проблем Матаруга, него све што годинама тиња на Унивезитету. Приоритет им је случај “Пољубац” са Технолошког факултета и, како кажу, криминална група која стоји иза радника Студентске службе тог факултета, Велимира Балабана.

Резултат слика за радослав гајанин

“Први корак је случај Балабан. Распетљавање читавог случаја. Кад бисте распетљали позадину и читаву ту криминалну групу која стоји иза Балабана на Универзитету, ви бисте ријешили добар дио проблема на Универзитету. Даљи кораци – постоје наши захтјеви који се сутра могу испунити, Сенат може усвојити одређене одлуке, и добар дио наших захтјева се може сутра испунити, почевши од унифицираних правила студирања на Универзитету”, казао је Ратко Савић, предсједник Уније студената Републике Српске.

(АТВ)