Народна библиотека „Котор Варош“ препоручује књигу за читање: Роман Џејмса Петерсона и Ричарда Дилала „Суђење“

О књизи:
Роман из серијала о Алексу Кросу, моћна драма и узбудљив трилер.

Раздвојени временом
Алекс Крос је од своје бабе чуо причу о њеном стрицу Абрахаму и његовој борби за преживљавање у доба Кју клукс клана. Пишући роман под насловом „Суђење“, сада Алекс преноси ту породичну сагу својој дјеци.

Повезани крвљу
Као вашингтонски адвокат на преласку из деветнаестог у двадесети вијек, Бен Корбет заступа најтеже случајеве. Борећи се против угњетавања и расизма, доводи у опасност како своју породицу тако и властити живот. На позив председника Рузвелта враћа се у родни град како би истражио гласине о тамошњем поновном оживљавању Кју клукс клана.

Сједињени храброшћу
По доласку у Јудору у Мисисипију, Бен се упознаје са мудрим Абрахамом Кросом и његовом прелијепом унуком Муди. Бен их ангажује да му помогну, па га тако Кросови упознају са скривеном страном идиличног јужњачког града. Линчовања су ту постала редовна појава због чега становници црначке четврти живе у сталном страху. Бен намјерава да оконча владавину ужаса – али истина о томе ко заисата стоји иза свега може му сломити срце.

Написано одважним пером детектива Алекса Кроса, „Суђење“ је узбудљива прича о убиствима, љубави и изнад свега, о храбрости.