Народна библиотека отворила Дјечије одјељење и обиљежила Дан библитеке

Народна библиотека Котор Варош данас је отворила Дјечије одјељење, чиме су дјеца добила свој кутак у овој Установи.

Дјечије одјељење је реновирано у оквиру гранта за суфинансирање институција културе за 2017. годину Министарства цивилних послова БиХ.
– Тада нам је за пројекат одобрено 30.000 КМ. Тим средствима смо потпуно реновирали Дјечије одјељење и набавили нове полице, комплетну нову рачунарску опрему, столице и замјенили сву столарију и у одјељењу и у дјечијем изложбеном простору. Реализацију овог пројекта помогла је и општина Котор Варош. Реновирање дјечијег одјељења је наишло на одличан пријем код грађана, а посебно код родитеља који се већ дуже распитују када могу довести дјецу у библиотеку – рекла је  директорица Народне библиотеке Бојана Васић.

Народна библиотека Котор Варош  је ове године по први пут обиљежила и Дан библиотеке, који је посвећен библиотекаркама Зорици Шебић и Саиди Риџал, које су читав радни вијек посветиле библиотеци и које су залагањем и трудом оставиле неизбрисив траг у Котор Варошу.

Овим поводом у библиотеци  постављена је  и изложба “Идућ’ учи, у векове гледај“ аутора Јеленка Бојића којом је сликовито приказан живот Доситеја Обрадовића. Учесници у програму били су и малишани вртића “Лариса Шугић“ из Котор Вароша.