НАЈВЕЋИ ПСИХОАНАЛИТИЧАР СВИХ ВРЕМЕНА СИГМУНД ФРЕУД: Глупог човјека можете открити врло лако!

Сигмунд Фреуд, најпознатији психијатар и отац психоанализе оставио нам је генијалне мудрости и изреке за сва времена.Међу њима, ту је и лекција коју свако треба запамтити – како да препознате глупе људе!

Легендарни психијатар је људску глупост откривао врло брзо, а како да их и ви откријете, савјетује у једној јединој реченици:

“Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида“ – рекао је Фројд.

Дакле, када се нађете у ситуацији да вас је срамота због туђег понашања или изјаве, или се чудите неким сулудим поступцима – одмах знате с ким имате посла.

Ако вас не цијене, немојте се доказивати – будите то што јесте!

Није проблем у вама, у њима је. Немојте због тога спуштати своје критерије и радити све што они пожеле, изигравати њиховог клауна.

Вјерујте да ће вас у једном тренутку искористити, то је у људима. Када им дате један прст – они узимају цијелу руку. На крају вас због свега заиста више неће нити цијенити, па ће све то што сте учинили и прошли бити узалуд.

Ако вас не цијене немојте се доказивати – будите то што јесте. Немојте спуштати цијену свога достојанства ради стицања повјерења, нећете га ионако добити.

Ако вам не вјерују – немојте им доказивати и правдати се што радите, како радите, зашто радите. Кад не желе вјеровати – неће.

Искористит ће то за неке лоше намјере. Довољно је да останете вјерни себи успркос свему и видјет ћете како ће се ствари након неког времена саме мијењати. Но не очекујте промјене преко ноћи.

Ако вас не цијене немојте се доказивати – будите то што јесте. Немојте их молити за љубав ако вас не воле. То ће вас сатрати и уништити вам сваку вјеру у људе.

Немојте пузати пред таквим људима, допуштати да у вашој присутности износе само негативности из туђег живота, то вам је најбољи знак да се од таквих људи требате одмакнути што прије и да морате размислити о вашој жељи да будете дио њиховог живота.

Прави људи ће прије или касније открити вашу вриједност. Када пронађете такве људе држите их као кап воде на длану, а остале занемарите.

Ваше очи неће одмах примјетити вриједност таквих људи, али једном када их препознате немојте допустити да вас ишта од њих одвуче.

Када ви постанете најбоља верзија себе онда ће се појавити људи чија ће присутност постати права аванутра заједничког живљења. Тада ће ваш заједнички живот постати оно што сте одувијек жељели.