Нећу гласати за њега,ето му џаба 100 марака!!!

– Ако не будете гласали за нас, узећемо вам 100 КМ које сте добили, поручио је јуче пензионерима предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Макар звучало и као шала, овакве изјаве упућују на злоупотребу буџетског новца.

На изборној трибини у Угљевику, предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а подсјетио је пензионере на обећану једнократну помоћ у износу од 100 марака. То ће им, како је рекао, помоћи да изађу на изборе и гласају за СНСД. Ко не буде гласао,каже, новац ће морати вратити.

„Жељка је предано радила са пензионерима, да се повећају пензије у овом времену, кумулативном за последњих 4-5 година око 20%, а сада су пензионери, ових дана добиће једнократну помоћ да изађу на изборе и гласају за нас. Ако случајно не гласате ми ћемо новац онда вратити. Ко неће да гласа за нас неке не узме повишицу.“ , рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Осмијех предсједника Српске док даје и узима како му се може, није наишао на позитивне реакције најбројније популације у Српској. Док једни мисле да је све обична предизборна игранка, другима новац који би требао купити њихов глас није потребан.

„Нећу гласати за њега. Ето му џаба 100 марака. Нек он мени повећа пензију, онда ћу ја гласати за њега. А та једнократна помоћ, то је само убирање поена, ништа друго. Јер то сто марака док прођеш кроз град, нема их.“

„Поред онога што сам чуо од господина и раније његових изјава, мени се то граничи са невјероватним. Није то само непристојно, то је крајње безобразно. Жао ми је тих људи који би могли повјеровати да то заиста може да се деси. То је само једна прича, јер на крају ово су демократски избори, трајно је гласање, људи имају право да изађу, не изађу, гласају или не гласају. То ми личи на једно учвршћивање диктатуре у 21. вијеку.“

„Он лупета болан, какав он и његова обећања. Он је приватизовао државу и нема се ту шта причати. Он ради шта хоће.“

„Све је речено. Нема од тога ништа.“

„Биће онако како ће бити. Немојте се уопште секирати око тога. Биће или оно или ово. Све је то нормално данас у животу, игранка велика“, казали су пензионери у Бајалуци.

Предсједник Републике Српске јавно је обећао да ће пензионерима бити додијељена једнократна новчана помоћ. Подсјећамо да додјела овакве врсте помоћи није предвиђена ни законом о пензијско-инвалидском осигурању, што је још једна очита злоупотреба у предизборне сврхе.