Недjеља дјетета посматрана очима Неле и Јасмин

„Другарство чувајмо, љубав његујмо“ је слоган под којим се ове године обиљежава Недеља дјетета.


Подсјећамо се/нас/вас да брига о најмлађим члановима нашег друшва траје континуирано, да поштујемо и његујемо дјечија права, али и вриједности које као друштво преносимо са генерације на генерацију.


Нела Зембић и Јасмин Рахмановић, поред дјечијих права својим чистим, дјечијим срцима дубоко осјећају и своју обавезу да помогну другој дјечици, њиховим (не)видљивим вршњацима којима је дјетињство отежано због тешких животних околности.


Жеља да помогну, жеља да „поправе“ свијет их је довела у Црвени крст Котор Варош гдје су, стидљиво и тихо, пружиле своју, за нас НАЈВЕЋУ и највриједнију, финансијску донацију од 213 КМ.


Њих двије су заједно са другарима Матејем, Вуком, Еленом, Стефаном и Андреом љето провели правећи украсне наруквице и огрлице и нудиле их нашим суграђанима. Тиме су најдиректније промивисали дјечија права: право на достојанствен живот, на школовање, на игру, на здравље. Которварошани нису остали имуни на доброту ове дјечице и одазвали су се у великом броју, а купујући њихов накит подржали су и наш рад.