ОБИЉЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БИЈЕЛОГ ШТАПА

Градска организација слијепих Бања Лука ће по први пут 03. новембра уз подршку локалне заједнице општине Kотор Варош и Центра за социјални рад обиљежити међународни Дан бијелог штапа који је симбол и знак препознавања слијепог човјека.
У Kино сали Kотор Варош са почетком у 17:00 сати одржаће се веома занимљив културно-забавни програм за чланове организације слијепих, представнике власти и друге госте, у којем ће наступити чланови Градске организације слијепих и њихови пријатељи.
Овом приликом слијепа и слабовида лица јавности желе истаћи потешкоће са којима су свакодневно суочени и како их ријешити уз подршку шире друштвене заједнице.
Жеља нам је да ова локална заједница у наредном периоду преко Градске организације слијепих у Бања Луци, континуирано подржава активности и потребе слијепих и слабовидних лица са подручја општине Kотор Варош.

„У склопу манифестације члановима подружнице слијепих Kотор Варош биће уручене новчане и робне помоћи, те помагало говорни сат – Милинковић Урошу.
На овом догађају очекујемо присуство начелника Одјељења за друштвене дјелатности општине Kотор Варош господина Немање Панића и директора Центра за социјални рад Kотор Варош Драгана Пејаковића
„, истакао је секретар организације Радомир Радановић.