Прикупљено 155 доза крви

У данашњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљенo je 155 дозa ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар општинског Црвеног крста Санела Кучук рекла је Срни да се за четврту овогодишњу акцију пријавило 195 особа, од којих 40 није могло дати крв из здравствених разлога.

,,Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на деветнаест суграђана који су први пут доборовољно дали крв“, истакала је Кучукова.

Она је нагласила даје у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове течности.

Дејан Кучук је данас остварио своју жељу, јер је у 43. години живота 43. пут дао драгоцјену течност.

,,Препоручујем свима да дарују крв, јер неће имати никакве посљедице по здравље, поготово током љетњег и зимског периода, када је нажалост повећан број саобраћајних удеса и незгода. Тада је веома важно да у Заводу имају довољне залихе крви и крвних деривата, како би се помогло онима којима је крв у том тренутку неопходна и која живот значи“, поручио је Кучук.

У Котор Варошу има више од 800 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.